vineri, 26 iulie 2013

Salata tabouleh

Luna aceasta am fost foarte ocupați cu renovarea, încât nu am apucat să mai pornesc calculatorul. Timp de trei săptămâni, în fiecare zi am gătit pentru muncitori, iar dacă am avut o clipă liberă am încercat să gătesc câte ceva pentru blog. Pentru că m-am înscris la Provocarea Bucătar curajos, și nu am putut participa cu rețeta de desert care era înghețată (pentru că sunt însărcinată, soțul nu mă lasă să mănânc înghețată de teamă să nu mă răcesc. Așa am pățit de fiecare dată, dar știu că e spre binele meu și al copilului și nu comentez), așa că trebuia să mă prezint măcar cu rețeta de salată. Luna aceasta gazdă e Poftă bună.

Ingrediente:

2 legături pătrunjel
2 roșii
1 legătură ceapă verde
100 grame cuș-cuș (nu am avut bulgur așa că am folosit ce am avut prin cămară)
1 crenguță de mentă
sucul de la 1 lămâie
50 ml ulei de măsline
sare și piper

Preparare:

 Am pus cuș-cuș-ul la fiert în apă cu sare, apoi am tăiat mărunt ceapa, pătrunjelul și menta și le-am pus într-un castron. Am tăiat roșiile felii, am stors lămâia, iar când cuș-cuș-ul a fiert, l-am pus în salată. Am turnat sucul de la lămâie, uleiul de măsline și am potrivit gustul cu sare și piper.
La final am servit totul lângă un pui făcut la punga magică. A fost delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu