vineri, 17 mai 2013

Budincă de cozonac

 Probabil că și voi ați avut de  foarte multe ori aceeași problemă ca și mine: ați rămas cu niște cozonac tare pe care nu ați avut poftă să îl mai mâncați. Ce să mai faci cu un asemenea cozonac? Îl dai cățelului? E păcat de el. Mai bine, hai să facem o budincă din el. Cum?
 Vine acum rețeta:

Ingrediente:

1 cozonac (eu am avut un cozonac cumpărat, cam nedulce și fără arome),
750 ml lapte
3-4 ouă
5 linguri zahăr
vanilie

Preparare:

Se rupe cozonacul în bucăți mici, la mine a fost feliat, dar tot l-am mai rupt puțin.
Se bat ouăle cu laptele, zahărul și vanilia.
Apoi se toarnă peste cozonacul rupt și se lasă la înmuiat cam 20 de minut, până când cozonacul absoarbe tot lichidul.
Se toarnă într-o tavă termorezistentă, iar deasupra se presară o lingură de zahăr.
Se dă la cuptor într-o tavă cu apă fierbinte timp de 45-60 de minute, la foc potrivit.
 Se servește rece, dacă aveți răbdare.
 Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu