luni, 25 martie 2013

Salată de icre cu ceapă

 Astăzi, în calendarul Ortodox se sărbătorește Buna Vestire, adică momentul în cate Maica Domnului a primit vestea Zămislirii Mântuitorului Iisus Hristos. În timp ce se ruga în templu, Sfânta Fecioară a primit vizita Arhanghelului Gavril care a înștiințat-o despre voia lui Dumnezeu despre întruparea Fiului Său. Maria a primit smerită decizia de a purta în pântece Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii.
Această Sfântă sărbătoare este un Praznic Împărătesc, un moment de bucurie, de aceea Biserica a rânduit ca în această zi să se facă dezlegare (adică să se de-a voie) la mâncarea cu pește și produse din pește precum sunt icrele.
ioanadreghiciu.blogspot.ro
Astăzi o să vă arăt cum fac eu salata de icre. La noi e foarte apreciată și sper să vă placă și vouă.

 Ingrediente: 

1 cutie cu icre nepreparate
1 franzelă mică (aproximativ 250 grame)
1 ceapă mică
250-300 ml ulei
1/2 lămâie
Sare

Preparare:

Se toarnă icrele într-un castron încăpător, pentru că o să iasă multă salată.
Se adaugă sucul de la lămâie și se amestecă. Apoi se pune uleiul pe rând, ca pentru maioneză.
Se pune franzela la înmuiat în apă, se stoarce și se adaugă pe rând, alternând cu uleiul.
 Și se amestecă, cu grijă și temeinic, de preferință de un băiat harnic.
 Se rade ceapa pe răzătoarea mică, se gustă dacă mai e nevoie de sare și se servește după preferință.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu