luni, 18 martie 2013

Începutul postului

 sursa



Astăzi începe Postul Mare. Este o perioadă de șapte săptămâni în care încercăm să fim mai buni, în care ne rugăm mai mult, dar și postim.
Ce înseamnă postul? Cu siguranță, mulți dintre voi știți deja că a ține post înseamnă a nu mânca alimente de origine animală: lapte și produse lactate, precum și orice aliment care conține produse lactate, dar și ouă, carne, pește.
Mai ales în post încercăm să fim mai răbdători, să ne rugăm mai mult, să mergem la biserică, dar mai ales ne spovedim și ne împărtășim cu Sfintele Taine.
Cu siguranță ați pățit și voi să vă aflați în vizită și să se servească mâncare cu carne, atunci când era post. Îndemnul gazdei este: ia și mănâncă pentru că e păcat să îți fie poftă și să nu mănânci. Nimic mai neadevărat. Postim cu adevărat atunci când rezistăm oricărei ispite.
Ce spuneți de expresia: Nu-i păcat ce mănânci, ci ceea ce vorbești? Iată încă un motiv pentru a nu posti. De ce să nu încercăm să ne punem frâu cuvintelor spuse, dar și alimentelor ingerate. Atunci vom ajunge la finalul postului mulțumiți.

Citeam cu câteva zile în urmă, ceea ce spunea un Părinte atunci când îndemna oamenii să postească : Să încercăm să lăsăm animalele în pace! Așadar să încercăm și noi să lăsăm animalele în pace. Să nu mai consumăm carne, ouă și produse lactate, dar să ne ocupăm și de latura duhovnicească.
Vă doresc să aveți un post ușor, iar eu o să încerc să vă împărtășesc din rețetele de post pe care le încerc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu