vineri, 15 februarie 2013

Supă de pui cu găluște

Vă spuneam că o să revin și cu această rețetă. E printre preferatele noastre.

 Pentru supă:

Ingrediente:

2-3 bucăți de pui
3-4 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
1 păstârnac
1 bucată de țelină
1 ceapă mică (opțional)
sare

Preparare:

Se pune carnea la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă jumătate de oră- o oră, luând spuma ori de câte ori e nevoie. Se pun legumele și se mai lasă la fiert jumătate de oră.

Se pun găluștele:

Ingrediente:

2 ouă
8 linguri gris

Preparare:

Se bat ouăle spumă și se adaugă grisul treptat (câte o lingură). Trebuie să fie potrivit de tare. Nici să curgă, dar nici să fie tare. Dacă mai e nevoie se mai pune gris. Eu pun o găluscă în supă și dacă de împrăștie mai adaug gris. Se lasă la fiert timp de Jumate de oră până se umflă și devin moi și pufoase.
Deasupra se pun frunze de pătrunjel tăiate mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu